Байрам Байрам: Има фактори, които не искат ДПС да участва в управлението

БТВ
share

Ще има постановление на Министерски съвет, който ще въведе механизъм за обезщетяване на пострадалите при пожарите. Това заяви пред БТВ Байрам Байрам от ДПС, който беше избран за председател на Комисията по бюджет и финанси в НС.

Всички политически партии бяхме категорични, че ако се наложи ще има и актуализация на Бюджета, за да се допълнят средствата.

И допълни, че МС ще се задължи да намери ресурс за специализирана техника за гасене на пожари, включително и хеликоптери. Това ще бъде включено в бюджета на 2025 г. 

Всички претърпели щети от пожарите ще получат помощ от държавата

Байрам коментира, че има самолети, но трудно могат да се ползват за гасене на пожари, а отделна тема е и това, че няма кадри, които да управляват машините. 

За интригите в ДПС

"На 9 юни ДПС постигна исторически резултат", разкри Байрам Байрам.

ДПС каза, че ще подкрепи първата политическа сила, не ГЕРБ, допълни той. 

Според него "някои фактори не искат да има стабилно правителство". "Има фактори, които не искат ДПС да участва в управлението."

"Деребеите" трупали богатство на гърба на хората. ще разберете най-скоро кой е "големият енергиен и застрахователен бос стои зад скандала в ДПС". 

"Новото начало, за което се говори, не е създаването на нова партия, това не е на дневен ред. Г-н Пеевски не е говорил на тези тема с мен, не съм и чул."

Йордан Цонев: Пеевски извади ДПС от изолацията, това е преврат срещу него

"Новото начало започна и с приемането на бюджета. 450 млн. са отпуснати за инфраструктурни проекти към общините на ДПС и това е благодарение на г-н Пеевски. Основната идея за приемането на Приложение 3 към бюджета за общините бе на ДПС и всички политически сили се обединихме около това", припомни той.

Запитан дали все още смята, че Доган и Пеевски са като баща и син, както е споменавал и преди, той отново бе категоричен: "Убеден съм в това".

Водещи новини

Още новини