Тошко Йорданов: ПП саботират ДБ, инфантилизмът на Кирил Петков взриви втория мандат

БНТ
share

След всяко бедствие говорим следварително. В момента сме в същата ситуация. Голяма част от тези, които са на власт, гледат на средствата за превенция като на средства за усвояване за други цели. Ако парите се изхарчат за превантивни цели, щетите ще са по-малко. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на "Има такъв народ" и председател на парламентарната група на партията Тошко Йорданов по повод кризата с пожарите в страната.

Видя се, че нямаме необходимата техника. Държавата реагира с каквото има, но повечето от машините ни са от миналия век. Нямаме и логистика, добави той.

По думите му няма смисъл в момента да се иска оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. По-добре е да се купи техника. Ако ще трябва да хвърчат глави, трябва да хвърчат главите на много хора, не само на сегашния министър, посочи Йорданов.

Той коментира и провала на опитите за съставяне на правителство с първия и втория мандат.

Можеше да има правителство още с първия мандат, ако Бойко Борисов не беше подходил така, че да смята себе си за център на Вселената. А в момента, с втория мандат, имаме Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова и Николай Денков, които саботират партньорите си от "Демократична България", които искат да започне да се водят преговори за съставяне на кабинет, отбеляза зам.-председателят на "Има такъв народ".

ПП-ДБ връщат втория мандат неизпълнен, не са събрали подкрепа

С "Демократична България" нямаме различия. В тази кризисна ситуация "Демократична България" постъпват правилно, "Продължаваме промяната" ги саботират. Вторият мандат се връща заради "Продължаваме промяната". Целият процес е взривен от инфантилизма на Кирил Петков, подчерта Тошко Йорданов.

Ако президентът ни връчи третия мандат, ще говорим с всички, ще търсим общите неща, това, което можем да направим. Ще проведем разговор за отделните сектори. Нашият подход е да направим управленска програма със срокове. По-добре е в кабинета министрите да са експерти. Ако подходът се смени и разговорът се проведе в конкретика, както вчера с "Демократична България", може да има мнозинство. Ще подходим практично и в разумен срок, няма да правим глупотевини, каза още Йорданов.

Водещи новини

Още новини