Атанас Зафиров, БСП: Изненадах се от готовността на ПП-ДБ да върнат втория мандат още преди да са го получили

Novini.bg
share

Темата с пожарите е най-важната и актуална в момента. Затова днес ще внесем предложение до бюджетната комисия за отпускане на допълнителни средства за закупуване на техника и консумативи, както и компенсация на засегнатите от пожарите. Това заяви временният председател на БСП Атанас Зафиров в кулоарите на парламента.

Той също така призова да спре издевателството над българските общини и поиска Министерството на регионалното развитие да изпълни поетите си ангажименти по сключените договори и да изплати необходимите средства на общините.

На въпрос за актуалната политическа обстановка Зафиров сподели, че е останал изненадан от бързото решение на ПП-ДБ да върнат неизпълнен втория мандат още преди да са го получили.

Всички политически партии, включително и ние от БСП, ясно декларирахме нашата отговорност за диалог. Още вчера говорихме по декларацията на ПП-ДБ, заявихме им, че имат нашата подкрепа за антикорупционните политики, но няма как това да бъде единствената тема, която да измести всички останали, добави временният председател на социалистите.

ПП-ДБ връщат втория мандат неизпълнен, не са събрали подкрепа

По адрес на третия мандат Зафиров отново повтори, че той е надпартиен и национално отговорен.

Мандатоносителят не трябва да има партиен манталитет, а национално отговорен. Затова призоваваме този, който получи третия мандат, да подходи по такъв начин. Защото не видях съществена разлика в поведението на ГЕРБ и ПП-ДБ. От ГЕРБ казаха: „Или подкрепяте нашия кабинет, или отиваме на избори!“, а от ПП-ДБ: „Или подкрепяте декларацията ни, или отиваме на избори!“, припомни депутатът.

На въпрос какво ще предприеме БСП, ако третият мандат отиде при тях, Атанас Зафиров отговори, че ще водят динамични разговори в търсене на национално отговорните за страната решения.

Водещи новини

Още новини