Костадинов коментира шанса за правителство и пожарите: Къде е армията?

Novini.bg
share

Къде е армията в момента? Защо не работи? Преди години, когато имаше подобен проблем в страната, абсолютно всички военни поделения се изкарваха и пожарите се локализираха за часове, не са седмици. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

"Правителството трябва да поеме отговорност - Димитър Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставките незабавно", зове той.

Проблемът е много сериозен - няма хора вече. Преди няколко дни аз участвах в гасенето на пожар, но не се снимах за разлика от много други. Варна обаче е огромен град и имаше кой да помогне на селата около града. Но селата в "Сакар" с по 5-6 души кой ще ги спаси? И в този случай се изкарва жива сила на армията и полицията. Към момента наш ямболски депутат е на място в село Воден, допълни Костадинов. 

Калин Стоянов за огнения ад във Воден: Хората бяха евакуирани от нас, голяма част отказваха да напуснат домовете си

"5 хиляди чужди войници има у нас, къде блеят? Къде са американците, които прекарват военна техника постоянно и имат летище в страната", пита Костадинов.  

Чисто математически вече не е възможно да има правителство, разкри лидерът на "Възраждане".

Попитан дали вижда формула за редовен кабинет с третия мандат, той отговори: "Не".  Костадинов коментира, че шестима депутати, верни на Ивелин Михайлов от "Величие", са казали, че няма да подкрепят правителство с втория и с третия мандат.

125 са депутатите, които казваха, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС, те вече са 119, допълни той. 

 

Водещи новини

Още новини