Костов: ГЕРБ за две години загуби изключително много подкрепа

Булфото
share

На втората година има 124 души подкрепа срещу вота на недоверие, което е много малко.

За прът път мнозинството се формира от т.нар. независими депутати. Това каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов в предаването „Неделя 150” на БНР.

За създаването на голям брой независими депутати, според него, има два механизма – спиране на призовки или пускане на пари. Според него чрез правилото субсидиите да следват народния представител, когато той напусне своята партия, в ГЕРБ се концентрират огромни допълнителни средства, което е първата осъдителна и неморална страна на въпроса.

Вторият голям въпрос, според него, е на какво точно се крепи мнозинството – дали тези пари по определен начин не се връщат към независимите народни представители.

„Това може да го каже Сметната палата при много внимателен анализ на всеки един от разходите”, поясни Костов. Той нарече мнозинството в парламента „квази политическо мнозинство”, защото няма истинска политическа подкрепа. „Винаги може да се намери някой с повече пари и винаги някой, който да вдъхва повече страх”, заяви лидерът на ДСБ.

Водещи новини

Още новини