Даниел Митов: ПП-ДБ се опитва да обърнат нещата с краката нагоре

Кадър - Нова телевизия
share

Категорично сме заявили, че няма да подкрепим втори и трети мандат. Легитимността е в първата политическа сила и около този мандат трябва да се сформира мнозинство. Не виждам възможност за техническо правителство. Пробвахме експертни правителства и стана ясно, че не става. Най-добрия механизъм е сядане на масата, заявяване на приоритети и коалиционна формула. Няма как да вървим напред с декларации. Това мнение изрази Даниел Митов от ГЕРБ-СДС в ефира на Нова телевизия.

Той беше категоричен, че ПП-ДБ се опитва да обърнат нещата с краката нагоре. „Те се опитват да с е измъкнат от капана, в който сами се поставиха и си заложиха – хем се опитват да обяснят, че няма да влизат в сговор с когото и да били, хем ще предложат някакво правителство“, заяви депутатът.

Очаква ли се среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Относно декларацията със седем законопроекта, предложена от ПП-ДБ, Митов каза, че тези текстове са писани от тях. „Писали сме ги заедно“.

„По тези законопроекти трябва да се работи, но трябва да има правителство за това. Няма да стигнат 3 месеца за това. Конституционната процедура е за съставяне на правителство, а не за приемане на декларации. Радев може да даде отсрочка, ако има разговори за кабинет. А такива няма. “, каза той.

По думите му това е предизборно говорене. „Това са прости, детски схеми, лишени от смисъл“, каза Митов.

Водещи новини

Още новини