Михаил Миков: Това, че отиваме отново на избори е по-малкото зло

share

Имам чувството, че някои политици не се усещат какво правят. Това, че отиваме отново на избори е по-малкото зло. По-голямото зло е, че нямат усещане защо се стигна дотук, какво се случи. Това коментира Михаил Миков от "Левицата" в предаването "Денят ON AIR".

"Отсъствието на ясни политически послания, на отстоявани продължително време политически виждания, кара избирателите все по-малко да отиват в деня на избори до избирателните секции", отбеляза Миков.

"Трябваше да се отиде незабавно на конгрес след този трагичен резултат на изборите. Този конгрес, като върховен колективен и колегиален орган на партията, трябваше да види грешките и в политиката. Хората трябваше да си понесат отговорността. Никой нямаше полза от конгрес, нито Нинова и подкрепящата я група, нито тези, които довчера бяха с Нинова, а днес най-силно крещят", каза Миков за Bulgaria ON AIR. 

Румен Гечев: В момента в БСП има двувластие, укриват се документи на "Позитано"

По негови думи опитът да се изкара, че само Корнелия Нинова е виновна за колапса на БСП е несъстоятелен.

"Върви се по този път, който Нинова начерта преди години - така нареченият пряк избор. Една голяма заблуда за партийните членове, че те избират председателя. Около 30% гласуват и участват в изборите, други 30% се оформят от протоколите в общинския съвет и едни 20% се оформят на ул. "Позитано", посветените даже знаят в коя стая, на третия етаж", заяви гостът.

"Гласът на БСП не се чува, БСП не може да излъчи алтернатива. Десницата доминира в българския парламент. Тя също е изпаднала в някаква огромна междуличноста разправия. И ПП, и ГЕРБ и ДПС са все десни партии, които са докарали политиката в България до това състояние", коментира Миков.

Водещи новини

Още новини