Валерия Велева: Доган трябва да извади доказателства за обвиненията си в писмото

NOVA NEWS
share

Ахмед Доган винаги е бил и ще бъде в сърцата на депесарите. Това е неговата карма и партия. От друга страна председателят Делян Пеевски успя да вкара проектите на общините, които се управляват от ДПС, в бюджетите и към тях тръгнаха сериозни средства. 

Това заяви в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS журналистът Валерия Валева, която коментира случващото се в ДПС. 

"Доган и Пеевски трябва да кажат какво се случва. Връзките между тях не са от три месеца, а от над повече от 15 години и са преминали през доста драматични събития. От 2013 година Доган назначава председателите на партията. Бяха назначени и свалени Лютви Местан и Мустафа Карадайъ, сега се иска същото за Пеевски. Явно почетното председателство на Доган не е окей и не вирее на родна почва. Той трябва да се върне в реалната работа на партията и да поеме оперативните дела. В крайна сметка Делян Пеевски направи ДПС втора политическа сила, а ДПС е важна за националната сигурност на България. Ахмед Доган има много информация. В писмото му се твърдят неща, за които трябва да обясни. За тези обвинения, които отправя, трябва да има доказателства. Доган направи Пеевски председател и трябва да извади доказателства, че той вече не става", категорична бе тя. 

Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски

"В новото начало на Пеевски всички съзряха нов политически субект. За мен тази формолировка трябва да е изпълнена с много значение и политическо съдържание. За мен не може да значи ново начало за ДПС. ДПС е Доган. В момента политиката в България е на дъното. Делян Пеевски трябва да свърши много работа, за да изпълни със значение новото начало. Надявам се, че двамата все още могат да намерят някакъв път помежду си. Всички искат да гледат зрелищното разделяне на двамата, но какво ще спечелим от всичко това?", попита риторично Валерия Велева. 

Водещи новини

Още новини