Костадин Костадинов: Ако се състави някаква хибридна власт, тя ще е позор

Булфото (архив)
share

Ще се пренаредят властовите полюси вътре в ДПС. На предишните избори ПП-ДБ влязоха в парламента със заявката, че ще изхвърлят Борисов и ДПС от парламента, но всички знаем какво се случи. Ако сега решат да направят същото – на следващите избори ПП-ДБ няма да влязат в парламента. Кабинет с представители на ГЕРБ и ДПС ние не можем да подкрепим. Ако се състави някаква хибридна власт, тя ще е позор. Според нас такова правителство няма да се състави. Това заяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Третият мандат е решение на президента, поясни той.

„Няма добро и лошо ДПС. Опитите да се тълкува, че има едно ДПС, различно от друго, е грешен - става дума за пари. Това е много грозен политически цирк, от който страдат избирателите на ДПС“, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Любомир Стефанов: ПП-ДБ ще опитат да съставят кабинет, но той ще бъде провален от самите тях

„Нашата позиция не се е променила. Нашите условия - също. Никой не може да диктува нещо на друг. Аз също не мога да поставям условия. Може ли една фракция толкова хетерогенна като ПП-ДБ да диктува на когото и да било? Когато имаме разминавания и не можем да наложим нашата теза, отиваме на нови избори, в което няма нищо лошо“, подчерта Костадинов.

Ние създадохме група в ЕП “Европа на суверенните нации“. В нея участват девет държави. В нея сме втора политическа сила. До края на годината ще се учреди нова европейска партия, включваща 17 партии, съобщи той.

Водещи новини

Още новини