Илхан Андай (журналист): Доскоро Пеевски издържаше Доган

Кадър - Нова телевизия
share

Имало е план Делян Пеевски да бъде свален бързо, но това не се е случило. Опитали са в Росенец, после чрез декларации във ФБ. След това се появи писмото, което не е много в стила на Ахмед Доган. Той пише много аргументирано. Големият проблем на сарая през последните години е финансов. Смяташе се, че Делян Пеевски издържа Ахмед Доган. На него му трябва заместител и на хоризонта винаги има един, който е с прозвище на хищник, и който е готов да застане до Доган и да го допингира за всички процеси. Това е Вълка. Това заяви в ефира на Нова телевизия Илхан Андай.

По думите му не се знае дали някой олигарх не е шпнел в ухото на Доган, че му гарантира издръжката на сарая и парите за избори.

"Румен Гайтански - Вълка е един от хората, които си влизат свободно в Сарая. В Кърджали той чисти, не го прави добре. Издръжката на Ахмед Доган не е никак малка", смята още Андай.

Пеевски: Кой дели партията? Няма място за по-силен и по-слаб 

„Ако беше възможно събирането на мнозинство на Централен съвет за отстраняването на Делян Пеевски, щеше да се случи още миналата събота в летния сарай на Росенец”, смята познавачът на ДПС. Андай подчерта, че депутатите, които беше не са част от ПГ на партията, не могат да участват в Централен съвет на ДПС.

Водещи новини

Още новини