Васил Терзиев: Никой не познава новите ръководители в общинските дружества

бТВ
share

Столичният общински съвет (СОС) смени ръководствата на шест общински дружества като единствено Стоян Братоев остава в Съвета на директорите на "Метрополитен". "За" гласуваха 31 общински съветници, "против" - 29, "въздържал се" нямаше.

“Искахме да има честни конкурси. От едната страна седи доклад с едни хора, които никой не ги знае какви са - тези, които искат да ги сложат за ръководители. Никой не е чувал за тях, не са минали през никакъв процес. Дава се скандален доклад от 120 страници. Тупва се и се казва, че са само временни, но временните неща стават постоянни, защото после тези хора ще провеждат конкурсите. Имахме литературен прочит на г-н Контрера, дори тези, които ги предлагат, не ги познават. И него, и г-н Гълъбов питахме страшно много въпроси. Всички или брояха орнаментите по тавана, или си гледаха в обувките и мълчаха цял ден”, обясни в интервю за "Лице в Лице" кметът на Столична община Васил Терзиев. 

“Не познавам нито един от тези 26 човека в доклада на г-н Контрера. Внася се доклад от г- н Контрера - "войнът за свобода" и изпълнител на мокри поръчки. ГЕРБ, БСП, ИТН - отсъстват. Комфортно стоят отстрани. Това се придвижва бързичко и се гласува днес по този безобразен начин”, възмути се Терзиев. 

“Питахме ги в коя централа го наредиха. Не получихме нито един отговор. Когато г-н Гълъбов от отцепниците трябваше да защитават своя доклад, отбягваха всеки един въпрос. И вчера в комисия, и днес в зала”, каза столичният кмет. 

СОС решава за смяната на шефовете на шест общински дружества

“Хората да се замислят. Избори най-вероятно ще има. Махнаха кмета на “Илинден”, на “Оборище”, вероятно и на “Слатина”, мисли Терзиев. 

Според него нещата оттук-нататък ще продължат, но трудно. “Ще се борим за интереса на софиянци. Няма да предадем града на една шайка разбойници”, зарече се той. 

Водещи новини

Още новини