Иван Иванов: Тезата за необходимост от експертен кабинет стои на дневен ред в БСП

Булфото (архив)
share

В БСП разсъждаваме, че трябва да се направи крачка и да се сформира едно експертно правителство. Това каза пред БНР Иван Иванов от БСП, депутат от ПГ на "БСП за България", като уточни:

"Можем да положим усилия БСП да бъде обединител в тази ситуация", уточни той и добави: "Имаме очакване и при нас да се появи третият мандат, но това е решение на президента".

Иван Таков е вписан като председател на Градския съвет на БСП в София в Агенцията по вписванията

Той отново изтъкна решението на Националния съвет на БСП да не подкрепят правителство, създадено с първия или с втория мандат, но няма все още решение за кабинет с третия мандат.

"Тезата за необходимостта от експертен кабинетнадпартиен, който да изведе страната от кризата, срочен, с определени задачи, стои на дневен ред при нас. ... Когато стане ясно при коя парламентарна група отива третият мандат, ще свикаме незабавно Националния съвет на БСП, за да се даде ясен мандат на ПГ на "БСП за България" за разговори".

По думите на Иван Иванов държавата в момента не върви в правилната посока и "основна заслуга за това е неразбирателството между ГЕРБ и останалите партии":

"Видяхме какво се случи с първия мандат - нежеланието да бъдат подкрепени включително и от ДПС - в неговата цялост". 

Според него мнозинството, което беше формирано в предходния парламент, няма как да се случи в този.

Иванов изказа мнение, че лявото обединение, което спечели изборите във Франция, може да бъде пример за подобно обединение на левите формации и в България преди следващ парламентарен вот.

Водещи новини

Още новини