Румен Радев поздрави Джо Байдън и американския народ по случай 4 юли

Булфото (архив)
share

Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Съединените американски щати Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта на страната  – 4 юли, съобщиха от прессекретариата на президентството.

В контекста на приятелските отношения и стратегическия диалог между България и САЩ президентът Радев отбелязва значимостта на последователните и целенасочени усилия за по-нататъшно задълбочаване на двустранните отношения в ключови области от взаимен интерес. Сред тях са инвестициите, иновациите, търговският обмен, сигурността и отбраната, енергийната сигурност и диверсификацията, зелената енергия, както и насърчаването на контактите между гражданите на двете държави. В поздравителния адрес държавният глава посочва, че приемането на страната ни в Програмата за безвизови пътувания на САЩ, както и сключването на двустранно Споразумение за социална сигурност, ще доведат до напредък по ключови въпроси от двустранния дневен ред. 

Министерството на външните работи поздрави САЩ по случай Деня на независимостта

Българският президент заявява още, че единствено работейки съвместно в рамките на съюзническите отношения, може да се противодейства на множеството кризи и предизвикателства, които заплашват да подкопаят регионалната и глобалната сигурност и просперитет.

Водещи новини

Още новини