Волен Сидеров: Туркофилската политика на ГЕРБ продължава

share

За пореден път започва политически сезон без нито един представител на кабинета. Това заяви от парламентарната трибуна Волен Сидеров, лидер на "Атака".

През краткия летен сезон в българската култура има революционен поврат, каза Сидеров и обясни, че министърът на културата е решил да започне съвместни сериали с Турция. По този повод Вежди Рашидов е завел на гости в Константинопол с държавни средства, не се съмнявайте, група български културни дейци, каза лидерът на "Атака". С турските си колеги дори са обсъждали съвместни турско-български исторически сериали. В тях явно османското присъствие, както пише в българските учебници, ще се изявява в грижа на турските поробители към българите, не като геноцид, а като революция и подем на българската култура. Това е нормална крачка в туркофилската политика на кабинета, която ние от партия "Атака" критикуваме, заяви Сидеров. Той допълни, че тази политика, в която на България е определена ролята на провинция на Турция, приемник на Османската империя, продължава.

Волен Сидеров цитира заглавия от медиите от месец август за издевателства на роми и извършени престъпления, като уточни, че през това време вътрешният министър Цветан Цветанов е почивал и разпускал в резиденция на Тодор Живков. Докато вие почивахте, аз отговарях на хората, които се притесняваха за бъдещето си, за заплатите и сигурността си, обяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира, че през настоящия политически сезон партията ще иска поправка на закона за референдумите и ще настоява за категорично вдигане на пенсиите и заплатите, като пенсиите да станат минимум 500 лв, а заплатите - 1000 лв.

Водещи новини

Още новини