Стоянов отговори на Терзиев и заяви: Има опасност за движещите се по новата реорганизация в центъра на София

БТВ
share

Новата организация в центъра на София е изключително важна тема. Това заяви пред БТВ вътрешният министър Калин Стоянов след участие в телевизията на кмета на столицата Васил Терзиев. МВР шефът прие поканата на водещата веднага.

"Исках да напомня на Васил Терзиев, е законът е за всички, включително и за Столична община. Има влязло в сила решение на съда, с което се спира новата организация на движението", разкри Стоянов. 

Неизпълнението на съдебно решение е престъпление по НК, може да се уведоми прокуратурата, допълни той. "Не е атака, а решение на съда."

Шестото чувство на Васил Терзиев казвало, че есента ще има предсрочни избори за кмет на София

"В МВР получихме много запитвания от граждани от НПО във връзка с реорганизацията", коментира той. 

След като Терзиев и зам.-кмета на София са заявили, че са спрели действията, но виждаме една новоизградена бус лента. Питам ги - сега МВР има ли право да глобява шофьорите, които минават през нея, попита МВР шефът. 

Искаме да обезопасят всичко, което е изградено. Има опасност за движещите се по пътя, това е мнението на КАТ, допълни министърът на вътрешните работи. Но не уточни конкретно кои са опасностите. 

Не съм аз човекът, който да трябва да види как е устроено движението в Бургас, а общинският съветник, който ме призовава, отговори Стоянов на Борис Бонев. 

Калин Стоянов отговори на Борис Бонев

Не смятам да си комуникирам с Васил Терзиев по СМС и "Вайбъри", каня го в МВР. 

Водещи новини

Още новини