Прошков, ГЕРБ: Два месеца лъжи на "Спасия София" и сега се доказаха незаконосъобразните действия в центъра на София

БТВ
share

Обрат с новата организация на движение в идеалния център на София, която провокира серия от протести. Върховният административен съд реши окончателно Столична община да прекрати новата организация на движение по бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Проф. Фритьоф Нансен“.

Така той остави в сила разпореждането на Административния съд в София.

Антон Хекимян за движението около НДК: Близо 1,5 млн. лв. финансов ресурс е изразходван незаконно

С него се решава да бъдат прекратени действията, извършвани от Столична община, по въвеждане на нова постоянна организация на движението в центъра на града, чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци и преградителни съоръжения.

Съдът е приел, че липсва актуален генерален план за организация на движението за участъка и всички действия по въвеждане на новата постоянна организация на движение на посочените места са неоснователни.

„Съдът не е питан дали актът е законен или не е законен, така че единственото, което разпорежда съдът, е да се спре да се извършва действието. Важно е какво се казва в мотивите. А там е посочено, че няма генерален план за организация на движението. Тази реорганизация на движението, както явно и всяка друга, която се прави, без този план, явно е незаконна“, смята  Христо Копаранов ПП-ДБ-Спаси София.

ВАС окончателно: Столична община да прекрати новата организация на движениие по бул.“Витоша“ и "Патриарха"

„От ПП-ДБ извършват два месеца и половина вече незаконни действия, като твърдят, цитирам колеги от „Спаси София“, господин Спасов, че всичко е законосъобразно. На 7 май е съгласуване на Комисия по транспорт. Тоест два месеца лъжи и сега се доказаха незаконосъобразни действия. По отношение на генералния план за организация на движението миналата година общинския съвет кандидатства и бяхме одобрени като координационен партньор с други общини в България, а парите по този проект ще отидат за генерален план. На първи декември бе подписан този договор, вероятно от кмета Терзиев, защото тогава беше кмет. 9 месеца тази администрация и това управляващо мнозинство не можа да роди нищо“, каза Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

Водещи новини

Още новини