Пеевски: Всички партии трябва да се смирят

Novini.bg
share

Всички партии трябва да се смирят. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, след като първият опит за избор на председател на 50-о Народно събрание се провали, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко, което започва днес, без избор на шеф на парламента, показва, че те не разбраха урока на българските граждани. Надявам се през днешния ден да им дойде акълът, защото хората казаха да се смирим всички, независимо какъв резултат имаме, добави той.

В отговор на въпрос дали трябва да се търси кандидатура за председател на Народното събрание, различна от издигнатата от ГЕРБ – СДС Рая Назарян, Пеевски заяви: "Смятам, че тя трябва да бъде подкрепена. Ние я подкрепихме. Най-правилното е първата сила да получи шеф на парламента. Това е традицията и трябва да започнем да спазваме тези неща".

Новите 240 депутати в 50-ото Народно събрание положиха клетва, не успяха да си изберат председател на парламента

Нека се смирят – към това призовавам всички колеги, към умереност. Видяхме колко български граждани не гласуваха, от нови избори няма смисъл, не виждам до какво ще доведат. Ясно казах – спасители на България не ни трябват, видяхме докъде стигнахме от спасители, стигнахме до тези 30% (гласували на изборите на 9 май – б.ред.), каза още Делян Пеевски.

Водещи новини

Още новини