Журналистът Людмил Илиев: Партиите се уплашиха от резултатите на изборите, това може да ги мотивира да съставят правителство

Нова нюз
share

Горещата политическа седмица и възможностите за сформиране на правителство коментираха журналистите Пламена Игнатова и Людмил Илиев в ефира на NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

„Партиите се поуплашиха от резултатите на изборите. Дори най-големите формации имат спад в избирателите. Страхът може да бъде силен мотиватор, за да се стигне до вариант за правителство, дори не с първия мандат“, каза Илиев.

Той е на мнение, че „по-безопасният вариант е трети мандат, а оттам-нататък да се действа в посока на технократско правителство“.

Игнатова смята, че има повече от един вариант за съставяне на кабинет. Тя уточни, че все още не е известно какво ще направят от ИТН и дали в хода на преговорите БСП няма да подкрепят евентуално правителство.

Коя партия къде губи гласове: Проблем в комуникацията, структурите и... късмета

Игнатова посочи, че другият неизвестен фактор е „Величие“. Тя допълни, че може да се стигне до кабинет на малцинството, което да се ползва с явна парламентарна подкрепа.

Тя е на мнение, че „ако Румен Радев заиграе на политическото поле, това може да се окаже в помощ на ГЕРБ и либералните сили“.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини