Официално: Костадин Паскалев не е кандидат на БСП

share

Костадин Паскалев официално не е сред кандидат-кметовете на БСП. В Благоевград БСП издига Емил Костадинов. Националният съвет на БСП днес утвърди кандидатите за кметове на 47 общини, сред които Бургас, Пазарджик, Перник, Благоевград, Горна Оряховица и Созопол.

Номинациите бяха гласувани заедно, без дискусия. Това е първата група от кандидати, издигнати от партийните конференции по места. Кметът на Перник Росица Янакиева е номинирана за втори мандат начело на града. В Белене и Гоце Делчев също са номинирани досегашните кметове - съответно Петър Дулев и Владимир Москов. БСП издига за кмет на Бургас Павел Маринов, в момента общински съветник и директор на Проекта „Супер Бургас”. В Горна Оряховица е издигнат Георги Рачев, който е директор на транспортна фирма, в Созопол - Тихомир Янакиев, директор на банков клон, а в Пазарджик - Румен Петков, адвокат.

Секретарят на БСП Евгений Узунов отбеляза, че има готовност на 9 и 16 юли да се проведат други заседания на НС на партията, на които да бъдат утвърдени останалите кандидати за кметове. По думите му някои от кандидатите за кметове ще бъдат утвърдени и след събора на Бузлуджа.

След одобряването на първата група кандидати за градоначалници част от членовете на НС на БСП напуснаха залата. Висшият орган на партията обсъжда управленските проекти на партията в областта на икономиката и енергетиката, на транспорта и инфраструктурата и на информационните технологии и съобщенията.

Водещи новини

Още новини