Министър Запрянов: Време е да започнем широка кампания за попълване на вакантните длъжности в армията

share

Решението е знак за грижа към въоръжените сили. На второ място това е голямо задължение към военното и политическото ръководство, имайки този инструмент да започнем широка кампания за набиране и попълване на вакантните ни длъжности. Досега изтъквахме като причина недоброто заплащането. Планираме и други решения, които ще допълнят социалния пакет. Това заяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов след заседание на Комисията по отбрана, на което бе решено да се увеличат заплатите на военните.

Надявам се в зала да има същата единодушна подкрепа за въоръжените ни сили. Те го заслужават. Още повече сме в навечерието на празника на въоръжените ни сили. Това ще бъде добър морален стимул, хората в отбраната да разберат, че техният труд е значим, че отбраната и сигурността има значение и от тях се иска да си изпълняват войнския дълг, подчерта той.

Комисията по отбрана реши да се увеличат заплатите на военните с 30%

Министър Запрянов коментира и напрежението в Близкия изток след атаката на Иран срещу Израел. „Надяваме се да няма ескалация. Всичко зависи от действията на Израел“.

Водещи новини

Още новини