Костадинов: Това не е служебно правителство, а правителство на Борисов

Novini.bg
share

Две неща можем да си извадим като заключение. Първо – че това не е служебно правителство, а правителство на Бойко Борисов, и второ – че това правителство на практика се командва пряко от американското посолство за пореден път, защото всичко, което се случва, е след реакция на зам.-държавния секретар на САЩ, който беше на тази т.нар. Кримска платформа в София, по повод твърде мекото изявление на българския външен министър. Това каза пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във връзка с искането на служебния премиер Димитър Главчев  Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство, предаде репортер на Novini.bg.

За това става въпрос – на тях са им нужни "ястреби", които непрекъснато да насъскват българското общество срещу Русия. Очевидно дипломат от кариерата, какъвто е г-н Димитров, не е приемлив за американското посолство и точно по тази причина се слага човек като Даниел Митов, за който съвсем доскоро имаше, може би, основателни опасения дали няма и американско гражданство, заяви Костадинов.

В тази ситуация ние ще внесем предложение за изслушване на министър-председателя в Народното събрание като точка 1 в сряда, защото това представлява недвусмислено, грубо, пряко вмешателство във вътрешните работи на България, съобщи той.

Костадинов отбеляза, че въпросното изказване на служебния външен министър Стефан Димитров е обективно. Ние не сме страна в този конфликт. Със заявките, които се подават от страна на евроатлантическия елит, България ще бъде вкарана във война. Това цели българското правителство в момента, подчерта лидерът на "Възраждане".

А иначе фактът, че вчера Бойко Борисов си позволи буквално да заповяда смяната на министъра, е достатъчно ясен. В рамките на по-малко от седмица стана ясно, че това не е служебно правителство, това е правителство на ГЕРБ, каза още Костадин Костадинов.

Димитър Главчев сменя министъра на външните работи с Даниел Митов

Водещи новини

Още новини