Нинова за последните скандали в държавата: Ще има още снимки и арести, ето ви паралелна държава от най-висок връх

share

Докато си мерят пачките и парламентът се занимава с безсмислени неща, той изтича. Имаме работа една - две седмици. Затова ние искаме да се решат три въпроса, които касаят милиони хора. Сигурна съм, че те чакат новината. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. 

Внесохме три предложения. Днес в почивката ще има извънредна бюджетна комисия, която ще гледа нашите предложения за великденски надбавки. 100 лв. на пенсионерите до минималанта заплата от 526 лв. И 50 лв. на всички останали. Тази точка ще бъде включена в дневния ред в петък, посочи Нинова. 

"Искаме до края на този парламент да се изясни какво се случва с общинските инвестиционни проекти. Започват спорове между стара и нова сглобка какво е състоянието на бюджета. 265 кметове чакат решения за общинските проекти. В петък ще бъдат изслушани служебните министри на финансите и регионалното развитие. Да дадат яснота и кметовете да знаят каквос е случва", каза още лидерът на БСП.

На първо четене: 75 лв. великденски добавки за пенсионерите

Трето - внесохме предложение да се отложи либерализацията на пазара от 1 юли с една година. Решението, което прие предишното мнозинство е, че от 1 юли се въвежда либерализация. Според експерти това означава 20% увеличение на тока за домакинствата. В ПВУ има изискване за либерализация, няма дата кога да стане това. Не е задължително да стане през 2024 г. В следващите две седмици искаме три неща. Две от тях вече са приети от останалите парламентарни групи, чакаме само за либерализацията на тока, добави Нинова. 

За нас това е важно да решим до края. Очевидно ще излизат още сними, арести. Чакаме, гледаме, нямаме общо с това. Ние 10 години говорим за паралелна държава и задкулисие. Ето ви паралелна държава, на най-висок връх. Нашата основна цел остава борбата с тази паралелна държава, защото това е голямото зло, отбеляза Нинова. 

Относно акциите в офиси на Настимир Ананиев, Нинова призова: "Органите да си свършат работата". 

Водещи новини

Още новини