Президентът връчва втория мандат

gettyimages
share

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат в 15:00 часа, обявиха от президентството.

Той ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание – тази на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

Все още не е ясно кой е кандидатът на ПП-ДБ за премиер.

Припомняме, че по-рано във вторник народните представители приеха отказа на Мария Габриел да бъде премиер, след като председателят на НС Росен Желязков свика извънредно заседание на парламента.

ГЕРБ-СДС отговориха на предложението на ПП-ДБ

Габриел оттегли заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство в понеделник. В неделя министър-председателят в оставка акад. Николай Денков направи извънредно обръщение. Той се обърна към към ръководството на ГЕРБ-СДС с призив да гласуват правителство с премиер и външен министър Мария Габриел. Във вторник ген. Атанас Атанасов заяви, че от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са готови за общ мандат с ГЕРБ-СДС. По-късно от ГЕРБ-СДС отговориха, че няма да участват в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. От ГЕРБ-СДС приемат за „неуместно" предложението на ПП–ДБ за реализация на втори мандат с участието им.

Водещи новини

Още новини