Социалисти готвят протест срещу Антон Кутев на Позитано 20

булфото
share

Социалисти подготвят протест заради изказването на Антон Кутев, че "социализмът има нещо общо със СПИН", пишат организаторите на акцията на редакционната ни поща.

Възмутените от думите на народния представител членове на БСП смятат да се съберат пред централата на партията на 03.09. 2012 г. от 18 часа. Те ще искат Кутев да си подаде оставката от всички заемани постове (член на Изпълнителното бюро и медиен секретар). Според тях изказването на народния  представител е подигравка както с ценностите на БСП, така и с паметта на всички загинали и дали живота си за левите идеи, поясняват инициаторите.

По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев излезе със становище относно изявлението на депутата. От няколко дни наблюдавам опитите на функционери на БСП и хора отвън да раздухат един доста измислен скандал. Разбирам добре Бойко Борисов, който се стреми да отвлече вниманието от големите провали на неговото управление. За вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи, допълни лидерът, цитиран от в. Труд.

Водещи новини

Още новини