Проф. Антоанета Христова: Партията ми е мила, държавата въобще - това е Борисов в момента

NOVA
share

Партията ми е мила, държавата въобще не ми е мила. Мили са ми собствените, лични интереси за оцеляване. Това е Борисов днес. Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова в интервю за "Фокус".

Според нея, съдейки по последните решения на лидера на ГЕРБ и перспективата да продължи в същия дух, можем да предположим, че той може да направи избори в най-удобния за него период. 

Борисов: Понеделник или папката с мандата ще бъде изпълнена, или директно отиваме на избори!

"Доверието към ПП-ДБ е спаднало, Борисов може да премахне машините, защото те му пречат. Това още повече ще занули ПП-ДБ, защото те си признават, че са си "играли" с тях. Когато вече се е зародило желание да се наказва сглобката, избирателите могат да я накажат с най-неочакваната и нежелана за тях алтернатива", прогнозира проф. Христова. 

"Ако в момента Борисов тръгне към избори, аз мога да разбера това поведение. Но и няма да го разбера, и за мен ще бъде още по-голямо навеждане, още по-голямо признаване за ролята на посолството и за носенето на вини, тоест, ти си признаваш: "азз съм виновен и мен ме навеждат, защото съм виновен". Така се разчита поведението на Борисов, ако има сглобка", коментира тя. 

Водещи новини

Още новини