Политолог: Денков и Габриел дават категорична заявка, че ще управляват дългосрочно

Булфото
share

Дават категорична заявка, че ще управляват дългосрочно. Всички бяха с планове за следващите 9 месеца. Видях една изключителна хармония и планове за бъдещето. Така политологът Диана Сивинова коментира пред БНР отчета на правителството в оставка. 

Споделеното от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел е оставило усещане в Сивинова за живот в различна реалност. 

"Чух една страхотна история за успехите, които са се случили в тази държава. Ние, обикновените избиратели, живеем на различна планета".

Сивинова е изненадана и от говоренето за заварен апокалипсис и постигнати успехи по връщането на България в правилните коловози. Тя не смята, че негативите са натрупани само при управлението на служебните кабинети. 

Политологът смята, че е излишно да се изхарчат няколко милиона за избори. "Резултатът няма да е много по-различен. За избирателите няма да има нещо ново".

Тя коментира шансовете за успех на новите политически проекти на Васил Божков, Кузман Илиев, Иван Христанов и Владислав Панев. "Не мисля, че в момента има сериозна заявка от всички тези проекти. Виждам потенциал и заряд единствено при Кузман Илиев". 

Любомир Стефанов: Правителството, макар и нежелано, е необходимо

Трябва да се правят политики за хората, а не нещо на хартия, убедена е Сивинова. Тя смята, че шанс това да се случи ще даде инициативата "Политическа европейска пролет 2024".

"Това е иновативна онлайн платформа, която предоставя възможност на млади хора с каузи, които не желаят да влизат в политически партии, но искат да се занимават с политика". Платформата дава възможност да се номинират подходящи хора, обясни тя и допълни: "На финала ще бъде сформирана листа от 17 човека. Идеята е да сформираме коалиция от партии". 

Водещи новини

Още новини