Любомир Стефанов: Правителството, макар и нежелано, е необходимо

  • 08 март 2024 16:08

  • 371
  • 5
Любомир Стефанов: Правителството, макар и нежелано, е необходимо
© Булфото архив

Съществува напрежение в съставните части на управлението, но то за никого не е изненада. Проблемът произтича от липсата на комуникация, от неотработения канал за общуване за толкова месеци.

Това коментира пред БНР-Радио София д-р Любомир Стефанов, политолог и преподавател в Нов български университет, в края на седмицата, която донесе оставка на акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С като министър-председател и се очаква процедурата по договорената ротация.

„Оказа се, че моментът (на оставката) е хем очакван, пък хем не сме готови за него. Напрежението е зрелищно, на моменти гротескно, излишно. След политическото надцакване и наддаване, очаквам утре и вдругиден разговорите да преминат в преговори. На никого не му е приятно в коалицията, но се налага с нормални стъпки да се премине в следващата фаза на управление", смята той.

Според Стефанов предстоящите евроизбори също са фактор за подобно поведение на политиците. Всяка партия в коалицията трябва пак да обяснява на ултрасите в електората, че правителството, макар и нежелано, е необходимо.

Политологът смята, че няма причина да не се изпълни ротационната формула два пъти по 9 месеца плюс два пъти по 15.

По думите му ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не е в управлението, а е където му е най-удобно и поддържа цената си. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на се утвърждава като острие и създава лошо впечатление. Все пак парламентарната математика изисква подкрепа и от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Той подчерта, че президентът ще си изпълни ролята на администратор. "Взеха се мерки и служебните правителства не могат да бъдат нещо повече от служебни правителства. Политическите опоненти на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на едва ли са очаквали нещо друго от това, което той прави в момента."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
371 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.03.08 | 17:25

5
Нежелано ??? Защо бе любчо да е нежелано правителството Цели 60% избирателите са зад него.. Каква друга комбинация ще е желана ? Да беше я казал..
Снежко Снежев

2024.03.08 | 17:14

4
На кого е необходимо бре, помияр?!? На ибрикчиите като теб... със сигурнист, мамицата ти мръсна!

2024.03.08 | 17:03

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
БЕЛЕНЕ

2024.03.08 | 16:39

2
ЩЕ.ИМА.ДО.5.ГОДИНИ.И СЪЩО.ЯНЧОВА.ПОЛЯНА
НЕОБХОДИМО

2024.03.08 | 16:38

1
ЗА.ГАЙКИТИ.ОТ.КОЗАК АМА.НЕ.ЗА.БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Добави коментар

Водещи новини