Защо се бави оценката на Мария Габриел за министрите, разкри Денков

Булфото
share

Подготовката за ротацията коментира премиерът Николай Денков по време на брифинг в кулоарите на парламента.

Двете страни са поставили документи, които могат да послужат за основа на преговори. Нямам съмнение, че това ще отнеме повече от два дни и се надявам този период да бъде осигурен. Преговорните екипи трябва да имат време да прецезират текстовете и тогава ще видим каквъв ще бъде крайният резултат. Трябва да минем през този процес на преговори, заяви Денков.

Вярно е, че съм готов с оценката на министрите и тази информация беше представена на г-жа Габриел. Ние обменихме на бързо няколко думи по отношение на това как изглежда картината. Не сме обсъдили един по един министрите, този разговор още не се е състоял, но очаквам да се състои през следващите няколко дни, заяви премиерът.

На въпрос защо се бави оценката на г-жа Габриел, той посочи, че на нея й трябва време да влезе в дълбочина и да прецени ще може ли да продължи работата си с тях след ротацията. Трябва й време да проведе разговори с всеки един от тях. Няма нещо драматично, диалогът ни с Мария Габриел е доста добър, допълни Денков.

За мен истинският проблем е, че нашата правосъдна система не работи както трябва, полагаме усилия тази системата да може да се рестарира и да се изчисти от дълбоки проблеми, така че, който е корумпиран да може ад си получи съответното възмездие. Това, което виждам е, че лепенето на етикети може да помага в политически спорове, но не води до политически резултати.

С подаването на оставката ми на 6-ти март, не спира да работи този Министерски съвет. Аз ще продължа да работя, докато няма решение на Народното събрание, каза премиерът.

 

 

Водещи новини

Още новини