По тв питат Тагарев къде са БТР-ите за Украйна, той: В София!

БТВ
share

Категорично няма да изпращаме български войници в Украйна. Няма промяна по това становище. Това заяви пред БТВ министърът на отбраната Тодор Тагарев. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

"Има държави, които са готови да обсъждат дали биха изпратили войските си в Украйна, това се обсъди във Франция с президента Макрон", коментира той. 

Министър Тагарев: Нямаме никакви намерения да изпращаме български военнослужещи в Украйна

Целта на разговорите са да не се дава спокойствие на Кремъл, а не да се тества общественото мнение, отговори Тагарев на президента Румен Радев.

"Това е позицията на Зеленски във всички срещи", каза военният министър по повод сцената, в която премиерът Денков обявява, че подарява меч на украинския президент, а той заявява, че не е видял нито меч, нито ПВО.

По някаква причина политиците си мислят, че ако нещо гърми и лети, то военният министър е виновен. Експедирането на техника не е лесен процес, отговори той на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

БТВ: Къде с БТР-ите?
Министър Тагарев: В София.

Българската помощ за Украйна е на стойност 47 млн. лв., допълни военният министър.

"Казали сме на Украйна, че можем да дадем ръкавици."

БТВ: Достигнаха ли войниците?
Министър Тагарев: Чувам, че не са заминали.

"Критиките срещу мен пречат на това да се прати помощ. Тези перманентни атаки от всички посоки не ми позволяват да си върша работата", коментира Тодор Тагарев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Водещи новини

Още новини