Васил Терзиев: Три месеца ГЕРБ и БСП саботират работата за София, но вече имаме избран председател

bulphoto (архив)
share

"Столичният общински съвет трябва да вземе решение ще работи ли за развитието на София или за "още от същото". Защото за 3 месеца саботаж на разговори от ГЕРБ, БСП и други формации, накрая имаме избран председател и веднага "още от същото" и скрити договорки на тъмно", това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. 

Ето какво още пише той: 

"Бързаме да задвижим работата", а всъщност изглежда като замръзване в миналото. Това се случи в СОС вчера. Три месеца саботират работата за София. И то точно от ГЕРБ и БСП, които са разпарцелирали интересите си в столицата. Ще им кажа едно: хората на София се довериха на мен и моя екип и виждат ясно как вие блокирате работата за града.

След среднощния екшън в СОС - има ли ново мнозинство на опозицията?

Независимо дали се харесва или не на "опозиционното мнозинство" на ГЕРБ, БСП и малките формации в СОС, аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата. Историята ви за "временен" кмет не минава. Продължавам всеки ден да показвам резултати и свършена работа. Това противоречи на нашето разбиране за управление. Зад думите за справедливо, пропорционално разпределение на комисиите в СОС се случи поредното лицемерие. Защото и ГЕРБ, и БСП, и малките групи отказваха разговори за комисии. И днес имаме ново мнозинство в СОС - това на клубовете по интереси. Което ще запази ръководствата на общинските дружества и няма да можем да направим реформите там.

Говорителите на "опозиционното мнозинство" се втурнаха в медиите – с неистини, обвинения, пародия на политика. От всички страни – от ГЕРБ, БСП... Сякаш довчера не бяха те тези, които от години обричаха града ни на безвремие. Злоупотребите са единственото, с което никога няма да направя компромис. Независимо дали злоупотреби с обществен ресурс, договорка или заровен боклук. И ще продължа да работя и да вадя на показ безобразията на това безвремие, подчертава кметът на София.

Работата за София ще продължи, но без вашите злоупотреби в СПТО, които са вече в прокуратурата. Или в "Екоравновесие", където е пълно с неясни обществени поръчки. Или в "Гробищни паркове", където и буквално, и преносно всичко е кал. И ще продължим, за да върнем София на софиянци", пише още Терзиев.

Водещи новини

Още новини