Нинова: БСП подкрепя всички парламентарни механизми за изясняване на истината около убийството на Мартин Божанов

Булфото
share

"Подкрепяме всички парламентарни механизми за изясняване на истината - парламентарна комисия и изслушване на г-н Сарафов. Но едва ли това е решението", заявява лидерът на БСП Корнелия Нинова в позиция, разпространена от пресцентъра на партията, относно предложения от парламентарното мнозинство за изясняване на обстоятелствата около убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

 "Години наред е имало информация за дейността на престъпната група на Нотариуса и никой не е взел мерки", коментира Нинова.

"Съдебната реформа на сглобката уж трябваше да доведе до бърз и справедлив процес. Всъщност тя само препра Борисов и Кирил Петков, като прекрати делата "Барселонагейт", "Чекмеджегейт", двойното гражданство. Цинизъм е авторите на такава съдебна реформа днес да призовават за обективно разследване и справедливост", заявява лидерът на БСП.

По-рано днес в позиция от "Продължаваме промяната-Демократична България" предложиха изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание, както и да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството на Мартин Божанов и да проучи "наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет (ВСС), Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи".

Убийството на Нотариуса: ПП искат изслушване на Борислав Сарафов в парламента

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски също заяви в позиция до медиите, че ще предложи създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.  

Мартин Божанов бе убит в затворен комплекс в Горна баня миналата седмица. В Софийската градска прокуратура има едно разследване за дейността на Божанов, каза след убийството заместник градският прокурор Иво Илиев. Разследването е за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по граждански дела, по които той е имал интерес. Разследването е било на финална фаза и е предстояло повдигане на обвинение, каза тогава Илиев. 
 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Водещи новини

Още новини