Илхан Кючюк: Всеки опит за очерняне на ДПС ще намери нашия много категоричен отговор, който е основан на доказателства и факти

БНТ
share

Движението за права и свободи (ДПС) е зряла полтическа партия, която държи на правовия ред в държавата. В същото време през годините ние видяхме как критерии, които се определят по-скоро от морала, а не от закона, се използват от различни политчески фигури за очерняне на образа на ДПС. Това каза в интервю за БНТ евродепутатът Илхан Кючюк. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1266

"Всеки опит за очерняне на ДПС ще намери нашия много категоричен отговор, който е основан на доказателства и факти", подчерта той.

По темата за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз, Кючюк за пореден път бе категоричен, че това трябва да се случи и това е единственият правилен път. 

Илхан Кючюк се срещна с новия премиер на Северна Македония

"Ако РСМ иска да отвори перспективата си, това е ЕС. Иначе, Македония ще е редом до Косово, Босна и Херцеговина и Сърбия такава, каквато я виждаме сега", уточни евродепутатът.

Кючюк подчерта важността държавите, с които граничим, да споделят цивилизационните ни стандарти. "Световната политика е разделена на блокове. ЕС, погледнато от брюкселската камбанария, трябва да консолидира всички страни от Балканите", убеден е той.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1266

Водещи новини

Още новини