Политолог: С наближаването на ротацията Борисов започва леко да се изнервя

Кадър: Нова нюз
share

С наближаването на ротацията Борисов започва да става леко нервен, защото по-трудно ще му бъде да се дистанцира от работата на „сглобката“. Това заяви в ефира на Nova News политологът Ружа Смилова.

Тя добави, че трябва да бъде направена оценка на дотук свършената работа на правителството на акад. Николай Денков и „тези министри, които вършат работа за България, да останат“.

Относно слуховете в публичното пространство, че българска делегация, начело с премиера Денков, ще отпътува за Съединените щати, Смилова съзря опит да се пласират министри, които да станат „несменяеми“ при ротацията посредством одобрението на Вашингтон.

Борисов: Колегите много самоуверено мислят за ротацията, ще имаме сериозни разговори

На въпрос за политическия проект на президента Радев тя смята, че на този етап е малко вероятно държавният глава да тръгне да го осъществява.

От своя страна доц. Татяна Буруджиева подчерта, че ротацията е важен и ключов елемент за Борисов, за да се види доколко той ще се дистанцира от (не)коалицията.

Това посещение до САЩ за мен не е логично, защото не е представено пред обществото. Публиката трябваше да бъде подготвена. Така че най-вероятно хипотезите са две. Първата е, че или са решили нещо в последния момент, или пък нищо не е било сигурно до последния момент, т.е. дали изобщо ще има такова посещение. Но пак остава неясно защо се организира тази визита. Цялата информация по въпроса би била само в полза на правителството, ако бъде поднесена правилно на обществото, коментира политологът.

Според Буруджиева новият политически проект на президента Радев изпусна точния момент „да яхне вълната“, тъй като по думите ѝ това е трябвало да стане по време на протестите през 2020 г.

„Вече е късно и едва ли партията му би била сериозна алтернатива на политическите субекти в момента“, смята още доц. Буруджиева.

Водещи новини

Още новини