Министър Гвоздейков: Краткият мандат те кара да работиш по-стегнато, а не да се отпускаш в комфорта на властта

Кадър: БНТ
share

Германските вагони, които очакваме дават правилната посока на развитие на БДЖ. Това е най-бързият и ефективен начин да минем 1-2 нива над това, което имаме в момента. Това са перфектно поддържани вагони, употребявани до декември месец в Германия. Те ще осигурят комфорт и бързо пътуване на пътниците. Това заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков в предаването „Панорама” по БНТ.

„Те ще обслужват дългите разстояния, ще ни помогнат да осигурим най-комфортното пътуване на пътниците. БДЖ пък ще стане по-конкурентноспособно дружество”, подчерта той.

По думите му имаме нужда от спешна модернизация на транспортната свързаност.

БДЖ модернизира 20% от влаковете

„Променя се комфорта на пътуването, но има и какво още да се постигне при скоростта на пътуване. Не можем да очакваме много по-бърза скорост от тази в момента, но можем да я подобрим”, смята министърът на транспорта.

Според него във времето не е инвестирано достатъчно в жп инфраструктура. „Оттук нататък този вид транспорт трябва да бъде приоритет”, каза Гвоздейков.

Той заяви, че теснолинейката трябва да предлага по-бърз и качествен транспорт в бъдеще.

Първият медицински хеликоптер ще дойде до края на месеца. До края на годината България ще има изградена единна система за спешна помощ по въздуха, каза той.

„Двете политически сили, които са с почти равни електорални маси, показва, че те трябва да намерят баланс, за да управляват България, защото всеки по отделно не може.

На въпрос какво ще прави след като изтекат деветте месеца, министър Гвоздейков заяви: „Всеки министър е наясно с какво се е захванал. Всеки мандат е ограничен. По-добре това да ти дава концентрация да си вършиш работата по-стегнато, а не да се отпускаш в комфорта на властта”, каза транспортният министър.

Водещи новини

Още новини