Премиерът Денков: Амбицията е на 6 март да имаме готов състав на кабинет

Bulphoto, архив
share

Амбицията е на 6 март, когато подадем оставката на настоящото правителство, да имаме готов кабинет, който веднага да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти. 

По думите му в близките дни се очаква да започнат разговорите с Мария Габриел за имената на министрите след ротацията. 

"Някои от министрите действително се умориха от непрекъснатите нападки. В огромното болшинство от случаите - не особено справедливи, често и злонамерени. Проф. Христо Хинков каза, че не иска да продължи. Всяка смяна е доста рискова, ако няма готов човек", добави Денков.

Той уточни, че условията на "Да, България", които бяха огласена в декларация след Националния съвет през уикенда, съответстват на условията на правителството. Денков гледа положително на едни такива коментари, които имат за цел ясни механизми и как да се случва процесът.

Денков: Най-късно на 6 март кабинетът трябва да е подал оставка

Според него има огромно забавяне при избора на конституционни съдии. "Не виждам избързване. Трябва максимално бързо да продължим със следващите регулатори. В КЗП има много сериозен проблем. КЗК е ключова институция, свързана с инвестициите в страната, и там също трябва да се действа", уточни премиерът. 

"Образователната ни система се справя с предизвикателствата. Работим максимално да подсигурим програмите за интеграция. Който иска да се интегрира тук, ще трябва да мине през българската образователна система", обясни премиерът по повод интеграцията на украински бежанци. 

Водещи новини

Още новини