След среща с кмета на София: Служителите в градския транспорт спират протестите, поне за днес

share

Протестиращите служители на столичния градски транспорт проведоха среща с кмета Васил Терзиев. След срещата те обявиха, че спират протестите в рамките на днешния ден. 

Имахме продуктивна среща с представителите на КНСБ и КТ "Подкрепа", в която ние успяхме да ги запознаем с нашето предложение. Първо е 15% увеличение на основна работна заплата, стартиращо от 1 март. Ще търсим и възможност за повторно увеличение през годината, което да е свързано с развиване на бонусна система, която да важи за всички служители в отделните дружества. Целта ни е да намерим трайно решение, за да можем да стимулираме младите водачи да се присъединят към транспортните дружества. Ще работим за мониторинга и намаляване на извънредния труд, който се полага в момента. Смятам, че има напредък, обясни Терзиев. 

Столичният кмет обеща, че ще работи за подобряването на условията на труд на транспортните работници. Транспортните служители обаче настояват за увеличение на заплатите с 30%.

"Протестите спират за днес. Следващата седмица се готвим за други такива. Подготвени сме в рамките на два часа да организираме спиране на движението на ¼ от София. В рамките на един ден сме в готовност да спрем движението в цяла София, обясни Тодор Капитанов от КНСБ.

С кмета Васил Терзиев постигнахме единомислие по някои теми, свързани с условията на труд и ограниченията за полагане на извънреден труд. Не намерихме общи допирни точки за искането ни за увеличениие на заплатите. Нашето искане е за увеличение с 30%, обясни Капитанов. 

Протестиращи от градския транспорт на среща с кмета Терзиев

Водещи новини

Още новини