Искрен Митев (ПП-ДБ): Австрия вече съжалява, че ни наложи вето за Шенген

Кадър: БНТ
share

Иска ми се ротацията да бъде градация - да се продължи темпът на работа. Съставът на кабинета ще бъде решен от Мария Габриел и акад. Денков. Видя се, че Министерски съвет и Народното събрание си вършат работата и задачите. Спокойно можем да кажем, че министър-председателят е лидер на държавата, а не, както беше преди – тези институции да се възприемат като гумен печат. Това заяви депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Искрен Митев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той подкрепи думите си с твърдението, че 70% от законодателната програма вече е изпълнена, повишили са се доходите. „Не трябва никой да се чувства комфортно. Напрежението в Народното събрание дава добрите резултати. Българските граждани искат да има стабилност, да работи икономиката и да има високи доходи“, подчерта той.

„Откакто съществува кабинетът Денков от ГЕРБ получаваме подкрепа. Повечето решение в Народното събрание се взимат със 131 гласа“, каза Митев.

Карл Нехамер: Нашето вето за България и Румъния "бръкна в рана" - ето каква е тя

Във връзка с отказа на Австрия да одобри присъединяването на страната ни към Шенген, Искрен Митев заяви: „Несправедливото решение на Австрия да наложи вето, ще има негативен ефект за тях. Те искаха да има по-строг контрол на границите и го получиха. Това не е натриване на носа, а това, което поискаха. За два дни имаме заловени 5 мигранта. Това даде повод на Австрия днес да допусне, че са прибързали с ветото си“, каза депутатът.

Водещи новини

Още новини