Министър Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края на 2024 г.

Getty Images
share

Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края на 2024 година. С оглед приключването на последните рискови дейности по обекта, в началото на февруари, би могло участъкът да се отвори за движение, за да има известно облекчение на трафика. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков по време на парламентарния контрол. Работата по изграждането на пътните съоръжения ще продължи през пролетта, допълни министърът, цитиран от БТА.

Той съобщи, че физическият напредък по обекта е около 65 на сто, като от юни 2023 г. са изпълнени редица съоръжения, финансовият напредък е около 55 процента, защото плащанията следват изпълнението с около два месеца забавяне. 

Удължен е срокът на временната организация на движение по пътя между Мездра и Лютидол

Цеков напомни, че причината за забавянето на изпълнението обекта е промяна на проектни решения.

В средата на април миналата година предишният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков откри 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра – Ботевград. Въпреки проблемите продължава модернизирането на останалата част от трасето между Мездра и Ботевград, каза тогава Шишков и напомни, че се преработват проектите за пет кръстовища, така че те да бъдат на две нива, вместо на едно, както първоначално е било предвидено.

Водещи новини

Още новини