Премиерът Денков ще присъства на изписването на първото бебе за 2024 година в Монтана утре

Bulphoto (архив)
share

В Деня на родилната помощ (8 януари) от 10:00 часа премиерът акад. Николай Денков ще присъства на изписването на първото бебе за 2024 година в Монтана, съобщиха от правителствената информационна служба. 

В МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ министър-председателят ще се срещне също с директора д-р Тони Тодоров и със служители на болницата. 

Област Монтана е една от най-засегнатите от демографската криза. Правителството разработва план за действие и политики за справяне с проблема както на национално, така и на местно ниво, посочиха още от правителствената пресслужба.

Две момиченца и едно момченце в първите часове на 2024 г. в три от столичните болници

Първото бебе на Монтана се роди в 10:00 часа на 2 януари. Бебето е момиче, наречено е Александра, тежи 3870 грама и е с ръст 53 сантиметра.

Началникът на отделението по неонатология д-р Антоанета Блажева съобщи пред БТА, че през миналата година в болницата в Монтана са родени 726 деца, а в сравнение с 2022 година има намаление с 20 деца. Около 60 от родените през 2023 година бебета са с родители, които са извън региона на Монтана. Радващо е, че родените с проблеми деца вече са по-малко в сравнение с преди, заяви д-р Блажева.

Водещи новини

Още новини