БСП в потрес: ДСБ и „Да, България“ гуляйствали с торта с лика на Паметника на Съветската армия

Novini.bg
share

От парламентарната група на БСП алармираха медии в парламента, че представители на „Да, България“ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена снимка на Паметника на Съветската армия.

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 111

Георги Свиленски изрази възмущението си, като показа и снимки от мероприятието, изтъквайки, че „тези хора управляват България“.

По думите му на едната снимка се вижда и лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев.

От своя страна Иван Ченчев обяви мероприятията за „фашистки“ и поиска оставката на всички от кадрите, които заемат публични длъжности.

Ако бяхме в нормална държава, щеше да има чутовен, грандиозен скандал. Българските „демократи“ отрязаха главите на демокрацията, а по-лошото е, че режат и главата на нацията, тъй като я противопоставят, отбеляза Ченчев.

Атанас Зафиров пък предположи, че демократичните представители имали „фетиш към рязането на глави“, защото на снимките се виждало как ножът винаги минавал през главите от монумента.

БСП предлага да се заделят 2 млн. лева от бюджета за възстановяването на Паметника на Съветската армия

„Тези хора трябва да излязат от българската политика, защото днес режат паметници и торти, а утре ще започнат да режат и истински глави“, посочи Зафиров.

Свиленски отново взе думата, като поясни, че въпросните снимки са ги качили представителите на ДСБ и „Да, България“, което според него показвало, че „те се радвали и гордеели с тези неща“.

Всички чакаме да видим следващото им изпълнение. Ето защо искаме незабавна оставка на всички тези публични личности – тези, които получават заплата от нашите и вашите данъци. Тези хора не могат да представляват българското общество. Това са фашисти, варвари, главорези... Вие ще седнете ли да ядете главата на което и да е дете, отрязана под формата на торта?! Някой нормален човек би ли го направил?! Тези хора го правят, завърши Свиленски.

Снимки: Фейсбук

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 111

Водещи новини

Още новини