В НС цари хаос, „Възраждане“ и ДПС в яростна схватка

Novini.bg
share

С регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше открито извънредното заседание на парламента.

Парламентарната група на „Възраждане“ обаче загради пространството около трибуната, за да попречи на народните представители да правят изказвания.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи изказванията да се правят от депутатските места, позовавайки се на Правилника за дейност на Народното събрание. Предложението ѝ бе подложено на гласуване и прието.

Така от място Теменужка Петкова поиска, а мнозинството прие да започне с обсъждане на таксата за транзит на руски газ.

"Възраждане": Своеволията и погазването на законите в НС не може да продължават

От партията на Костадин Костадинов решиха да продължат да блокират работата на парламента, в резултат на което част от депутатите на „Възраждане“ започнаха да опипват звуковите уредби в пленарната зала с намерението да ги изключат, докато по това време председателят на енергийната комисия Делян Добрев представя от място доклада за промени в Закона за прилагане на ограничителните мерки спрямо Русия. Тогава от ДПС, начело с Делян Пеевски и Йордан Цонев, погнаха народните представители от „Възраждане“, като на моменти напрежението между тях беше напът да ескалира, но всичко се размина само с бутане, обиди и закани за убийство.

През това времето депутатите в залата снимаха с телефоните случващото се пред тях.

Малко след това Петър Петров от „Възраждане“ отправи молба към председателя на НС Росен Желязков да прекрати пленарното заседание, за да не се стига до по-големи ексцесии в залата, но предложението му дори не беше подложено на гласуване.

Водещи новини

Още новини