Нинова: Пред Паметника на Съветската армия бият депутати, докато търсим решение за правовата държава

Булфото
share

Тук сме седнали да търсим възможно решение за правовата държава и за обединението на нацията и на мнозинството, а в момента пред Паметника на Съветската армия бият депутати.

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 111

Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща в парламента с народни представители от 7-ото Велико Народно събрание, подписали действащата Конституция, относно приетите на първо четене промени в основния закон.

Нинова посочи, че депутати от „БСП за България“ се намират в болница в момента.

Георги Свиленски е пострадал при конфликт пред Паметника на Съветската армия

Абсурдно и недопустимо, коментира тя. По думите ѝ свободата на изразяване, свободата на протест – всичко е потъпкано. 

Всеки един паметник е частица от историята на България. Разрушавайки паметници, рушите историята на България, заяви лидерът на БСП. Тя посочи, че са за това всички паметници да се запазят, да се изучава историята такава, каквато е била.

Обръщам се към ГЕРБ-СДС и към „Продължаваме промяната-Демократична България“, защото в момента областният управител е техен, мнозинството в София е тяхно - това са органите, които предприеха тези стъпки за премахване на част от историята на България: „Спрете!“, каза Корнелия Нинова. Такова разделение, такава омраза, такава агресия, която стигна до това днес да се бият хора, е ваша вина, коментира тя. Спрете с това, пазете историята каквато и да е тя, оценявайте я, давайте си мнението, но не рушете паметници, които са част от историята на България, призова още лидерът на БСП.

По-рано днес по време на дискусия в парламента за промените в Конституцията, Нинова коментира, че докато търсят решение за правовата държава и за обединението на нацията и на мнозинството, пред Паметника на Съветската армия бият депутати.

Относно напускането на Весела Лечева на Националния съвет на БСП, Нинова коментира, че всеки е свободен да си избира политическия път и да си казва мнението.

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 111

Водещи новини

Още новини