Премиерът Денков: Ясно е, че НС ще отхвърли ветото на Радев

Булфото
share

Ясно е, че НС ще отхвърли ветото на Радев. Не знам защо го прави. Институциите трябва да са задружни и да работят заедно. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти.

Попитан дали се пише коалиционно споразумение с ГЕРБ, той заяви, че не само се пише, а механизмът е написан и изпратен на ГЕРБ,но не са получили отговот от тях.

Що се отнася до приемането ни в Шенген, той заяви, че има голяма промяна в позицията на Австрия и на Нидерландия. "Имаме един изключително положителен доклад и те са го подписали, това означава, че те приемат, че имаме напредък. Оптимист съм. В момента е по-трудно да се преговаря с Нидерландия, но това не означава, че не е невъзможно. Преговорите продължават" каза още премиерът.

Пеевски: Ветото на Радев за БТР-ите е срам!

Ще има корекции в предложените промени в Конституцията, като най-важното е да бъдат прецизирани текстовете, свързани с правосъдната реформа и със служебното правителство, каза още Денков.

Подготвяйки първия вариант, той беше изпратен и на Венецианската комисия, тя изпрати нейните препоръки, така че това, което трябва да се внесе за второ обсъждане, трябва да съответства на препоръките на комисията, обясни премиерът. По думите му има различни варианти по отношение на това как да се дефинира статутът на служебното правителство, как да се избират министър-председателите по време на служебните кабинети. В момента се оформя текст, който да бъде внесен за второто четене и той да съответства на тези препоръки. Не бих искал да ги коментирам преди да бъдат представени пред обществото, посочи Денков.

Водещи новини

Още новини