Кирил Петков коментира защо се скара с Пеевски в пленарна зала

Булфото (архив)
share

Има доклад в секретно деловодство на ДАНС, който говори срещу кандидата за подуправител на НЗОК- проф. Момчил Мавров. Има съмнение за лобизъм за частни болници. От тази гледна точка ние от ПП-ДБ се обявяваме твърдо против неговата кандидатура. Това заяви Кирил Петков в кулоарите на парламента. 

Българските граждани са недофинансирани, трябва да доплащат лекарства. Всички българи страдат от това, че има хора в тази система, които източват. Тези средства не отиват при българските граждани. Ние само при съмнението, че има такъв лобизъм. Този доклад, предоставен и в НС не бихме допуснали риска за здравето и финансирането на българските граждани, посочи съпредседатеялт на ПП. 

На въпрос относно напрежението в пленарна зала между него и Пеевски, Петков отговори: Аз просто казах, че никога няма да гласувам за някой, на когото не вярвам. За който има съмнения за лобизъм. Когато става дума за здравето и живота на хората, за болниците, аз компромис няма да направя. Аз никога не съм бил човек, който разказва частни разгвоори. 

НА ЖИВО: Напрежение между Петков и Пеевски, Нинова призова: Излезте и се разберете като мъже

Нашата парламентарна група преди две седмици взе решение, че не може да подкрепи този кандидат, заяви Христо Иванов. "ГЕРБ и ДПС с помощта на възраждане тази точка влезе в зала. Сега очакваме "Възраждане" да не участва в гласуването и да направи възможен този избор. Беше поставено условие да не се прокарват решения с подкрепата на "Възраждане". Те в момента ще направят точно това за човек, за когото имаме съмнение и който не отговаря на стремежа, който ние имаме", каза още Иванов. 

Водещи новини

Още новини