Независими депутати: КЗД е инструмент на ДПС

share

Независимите народни представители Кирил Гумнеров и Стоян  Иванов внасят в Народното събрание проект за промяна на Закона  за защита от дискриминацията, заяви Гумнеров на пресконференция  днес.

Проектът ще внесат веднага след започване на парламентарните сесии. В него ще бъде заложено закриване на Комисията за защита от дискриминацията. Гумнеров призова управляващите от ГЕРБ да кажат с какво е допринесла комисията за запазване на етническия мир и за прекратяване на дискриминацията в България.

Според него комисията работи срещу националните интереси и подбужда към расова омраза и дискриминация и се опитва да подменя българската история. Тази Комисия е срам за българската държава и за всички, които я управляват, каза независимият депутат. В декларация, подписана от Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, се казва: "не можем да пропуснем гаврата с най-великия българин Васил Левски. Срамни са коментарите на самозабравилите се чиновници от КЗД, че Васил Левски трябва да бъде изучаван в контекста "нарушител на законите в Османската империя". Само една малка крачка остава до това да обявят Апостола на свободата, Ботев, Бенковски и мъчениците от Батак за терористи, които трябва да бъдат забранени за изучаване".

По думите на Гумнеров представителите на ДПС много упорито се опитват да защитават констатациите на комисията. Според него комисията е създадена като политически инструмент и натиск от страна на ДПС. "ДПС е партия, която работи срещу българските национални интереси", каза още независимият депутат.

Водещи новини

Още новини