Независими депутати: Всички от КЗД да подадат оставки

  • 14 август 2012 18:32

  • 1309
  • 6
Независими депутати: Всички от КЗД да подадат оставки
©

Двама независими депутати - Кирил Гумнеров и Стоян Иванов, разпространиха декларация, с която настояват за незабавната оставка на цялата Комисия за защита от дискриминация /КЗД/, съобщи за БТА Гумнеров. Поводът за това е препоръката на комисията да отпаднат от учебниците текстове на българските класици, в които се внушавала религиозна и класическа омраза.

В документа депутатите призовават: "Народното събрание и управляващата партия ГЕРБ най-сетне да преосмислят позициите си и да закрият тази безплодна и често дублираща функциите на независимата съдебна власт паразитна структура, издържана с милионите на българския данъкоплатец". Решението на КЗД натрапва извода, че, ние, българите, трябва да променим не само учебниците си, но и да пренапишем историята си, като премълчим или подменим факти от нея. Настойчиво се прокарва "препоръката" учебниците да се преработят в "стандарта за интеркултурно образование" и "съвременен дух на етническа толерантност", се казва още в декларацията.

По повод изказването на министъра на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, че Христо Ботев остава в българските учебници и при това непроменен, Кирил Гумнеров заяви, че това е доказателство, че общественото мнение може да се възпротиви на всяко безумие. "Радвам се и ще бъда доволен, ако Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко не само не последва тези съвети на КЗД, но и направи всичко възможно да бъде разформирована или се обнови кадрово с хора - българи и патриоти", каза Гумнеров.

Последвайте канала на

БТА
1309 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Адриана Димова

2012.08.17 | 00:43

6
Аман от малоумници! С гръбначния си мозък мислят и тъпотия след тъпотия раждат! Да се заемат с нещо, което могат и да се махат от тази комисия!
12345

2012.08.17 | 00:43

5
Оставка за глупаците.

2012.08.17 | 00:42

4
ХЕЙ, политиците, осъзнайте се. Вие сте преходни, няма да останете в народната памет, както и крадените пари в гроба няма да занесете. Но Левски и Ботев са дали нещо повече на тази страна от вас и ще се тачат докато БЪЛГАРИ има в България.
Мен

2012.08.17 | 00:42

3
Знаете ли, че трима от общо петимата членове на тази комисия са с имена : Баки Хасанов Хюсеинов, Кемал Еюп Адил и Сабри Салиев Ахмедов.

2012.08.17 | 00:42

2
въпросната комисия да даде отчет за какво са похарчени парите
Мен

2012.08.17 | 00:42

1
Да не забравя - бюджета на въпросната комисия е почти 2 милиона лева. С тези пари биха се излекували 10 души а не да се правят СМС кампании... За какво са изхарчили 2 милиона лева 5 човека един Бог знае...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини