Президентът Радев: Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското здравеопазване

Президентство
share

Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското здравеопазване. Това заяви президентът Румен Радев, който участва днес в откриването на нов етаж на Клиниката по гастроентерология и хепатология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Държавният глава подчерта, че профилактиката остава една от „болните“ теми в българското здравеопазване и от това страда и здравето на нацията.

Разширяването на клиниката допринася за развитието на съвременна медицинска помощ и дава надежда, че в България може да има качествено здравеопазване на световно ниво, заяви президентът и призова моделът на българското здравеопазване да се обръща към най-важното и това е навременната профилактика и превенция.

Разкриха каква е истинската заплата на президента Румен Радев

„Днешното събитие е доказателство, че там, където има мисъл за хората, интерес и познание за последните достижения в областта на науката и световната медицинска практика, където има ясна визия, воля на най-високо управленско ниво и високоефективни форми на мениджмънт, нещата се получават и българското здравеопазване започва да придобива онзи съвременен облик, който обществото ни очаква с голяма надежда“, подчерта държавният глава. По думите му то е и пример за здравен мениджмънт, който следи пулса на потребностите на хората.

Президентът поздрави екипа на клиниката за техния професионализъм и новаторството, за хуманното отношение към пациентите и грижата за качеството на живот, с които допринасят и за развитието на страната ни като модерна европейска държава.

Водещи новини

Още новини