Росен Плевнелиев за сглобката: Омразата и недоверието им ги кара да се контролират и балансират

Кадър: БТВ
share

Ако вярваме в европейската интеграция на България, в реформата, която беше счупена, алтернатива на правителството  няма. Много е тежко, защото те си нямат доверие и се мразят. Продължаваме промяната няма да стигат далеч, ако имат това популистко поведение, че са избрани от техни фенове. Това заяви Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г. в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„Впечатлява ме, че колкото повече се мразят и нямат доверие, взаимно се контролират и балансират, което е добре. Те ще се балансират взаимно и ще продължат да правят тези неща, които имат смисъл”, обобщи той.

Плевнелиев даде пример с мащабната програма за модернизация на армията. В сферата на енергетиката също има позитивни резултати, каза той и уточни, че "Лукойл" бъде продаден, ще спре финансирането на войната срещу Украйна. Той прогнозира, че сделката може да се случи до половин година и каза, че това ще бъде най-доброто решение.

Денков заплаши с оставка заради полицейското насилие

„Познавам добре и Асен Василев и Делян Добрев. Те са изключително компетентни и умни. Въпросът е каква нагласа имат. Радвам им се, защото това тежко противопоставяне е по-добро от абсолютната власт или от три години безвремие”, изтъкна бившият президент на България.

„Българското общество не търпи радикални хора и аз се радвам, че е така. Дано да продължава”, каза още Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини