Пеевски отново защити министър Стоянов и обяви: Оказван му е натиск, не му е работа да осъжда полицейското насилие

share

В четвъртък на протеста видяхме една гангстерска битка. Препоръчвам на премиера другия път той да излезе на улицата. Какво очаквате да направят полицаите? Те постъпиха много достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията си. Всички лидери сме се виждали с МВР министъра. Не разбирам това радино вълнение у премиера Денков как съм говорил с министър Стоянов. Виждаме се с всички министри в правителството и сме в постоянен контакт. Калин Стоянов ми каза, че е имало опити за влияние върху него за назначаване на полицейски шефове в страната. Аз му казах, че това не трябва да се допуска и никой от нас не може да му оказва такова влияние. Министърът си каза от кой е идвал този натиск, аз не съм му адвокат и да казвам от кого. 

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който коментира изказването на премиера акад. Николай Денков, че трябва да се създаде парламентарна комисия, която да разследва полицейското насилие на протеста срещу БФС и че ако вътрешният министър Калин Стоянов не осъди това насилие, кабинетът ще подаде оставка. 

Денков заплаши с оставка заради полицейското насилие

"Не трябва да има комисия за разследване на полицейското насилие. Ние няма да я подкрепим. Какво трябваше да направят тези момчета? Категорично подкрепяме полицаите. Премиерът и министрите да излязат от уютните си кабинети и да слязат при тях на улицата. Не е работа на вътрешния министър да осъжда полицейското насилие и да излиза с позиция. Има си Инспекторат, който се занимава с тези работи. Ако има прекомерно полицейско насилие, нека виновните си понесат наказанието", добави той. 

"След малко пак ще имаме среща с Асен Василев и ГЕРБ за бюджета. Нещата там вървят и мисля, че там ще има решение, защото във финансовия министър има много разум. Съвсем скоро приключваме с бюджета. Там няма никакви проблеми", разкри Делян Пеевски. 

Водещи новини

Още новини