НС реши да не проверява дали срещу действащ министър е бил оказван натиск от депутати

  • 29 ноември 2023 09:55

  • 701
  • 4
НС реши да не проверява дали срещу действащ министър е бил оказван натиск от депутати
© Булфото (архив)

Парламентът ще обсъди на първо четене в петък законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 г. и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за догодина, решиха депутатите. В началото на заседанието на Народното събрание те приеха програмата за работа на законодателната институция за тази седмица. 

В четвъртък от 11:00 часа е предвиден парламентарен контрол, а в петък от 9:00 часа - блицконтрол, в който според правилника на парламента трябва да участват премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. 

Днес депутатите ще обсъдят промени в постоянни комисии на Народното събрание. В дневния ред е и първото четене на изменения в Закона за филмовата индустрия, в Закона за закрила на детето, в Закона за отбраната и въоръжените сили и в Закона за висшето образование. Предвижда се парламентът да обсъди на второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация и в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

В началото на пленарното заседание беше отхвърлено предложението на „Възраждане“ за включване в дневния ред на проекторешение за създаване на временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с твърденията на министъра на електронното управление Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент, че върху него е оказван натиск от народни представители.

Балабанов, ИТН: Кой натиска бутона на Корнелия Нинова?

След това депутатите попълниха състава на шест постоянни парламентарни комисии.

За член на комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната беше избрана Милена Димова от ПГ на ГЕРБ-СДС. Иван Червенков от ПГ на ГЕРБ-СДС бе избран за член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите. С друго решение той бе освободен от комисията по труда, социалната и демографската политика, а на негово място влезе колежката му Милена Димова.

Ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред бе попълнено с Мюмюн Мюмюн от ПГ на ДПС, който стана неин зам.-председател.

Петя Ставрева от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) стана член на Комисията по транспорт и съобщения. Тя попълни състава и на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

Последвайте канала на

Владимир Василев
701 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.29 | 13:16

4
Цялото управление и народното събрание са НЕ легитимни заради подправени и манипулирани избори.

2023.11.29 | 11:16

3
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon
байдън и този кучи син

2023.11.29 | 10:20

2
ей п утки майни ще дойда и ще ви намажа с л айна в парламента
Анонимен

2023.11.29 | 10:08

1
Опа деца дайте купете касетки яйца и като видите амг ги замеряйте то не виждате ли, че се опитват да направят майките ви робини. Айца по колите им и кеф. Особено ако видите фолк изпълнителка.

Добави коментар

Водещи новини